menu

 

 

Welkom op onze site ! Leuk dat U ons bezoekt !

Wij zullen ons even voorstellen. Wij zijn Cor & Wilma Verschut, we wonen samen met onze zoon, hondjes en poezen in Dronten, in een mooie groene omgeving tussen de golfbanen.

Na ruim 10 jaar zonder poezen te hebben geleefd, begon het in het najaar van 2011 toch weer te kriebelen. Het moest een echte binnenpoes worden, want katten in andermans tuinen worden bij ons in de omgeving niet gewaardeerd. 

We hebben beide eigenlijk verder altijd poezen gehad, echter de laatste jaren hebben we ons geheel toegelegd op het fokken van rashonden, tot enkele jaren terug nog met Newfoundlanders en Coton de Tuléar, de laatste jaren echter, alleen nog met de Cotonnetjes.

Omdat we 5 honden hadden, gingen we op zoek naar een ras wat goed tussen onze honden zou passen, wat toch aanhankelijk was, en vanwege de enorme vachtverzorging van onze honden ook geen volledige langhaar zou moeten zijn, al heeft Wilma jaren Perzen gehad, wat toch ook wel geweldig was.

Al snel kwamen we bij de Ragdoll uit. De karakteromschrijving paste heel goed bij ons, de hond onder de katten werden ze genoemd. Hun uiterlijk was ook prachtig, stevig van bouw en dus tegen een stootje kunnen en zelfs de Pers is er nog een heel klein beetje in vertegenwoordigd.

Het zoeken naar een goede fokker, die ook nog wilde helpen met het zoeken naar een fokpoesje ( want ja, die afwijking zit nou eenmaal in onze genen), was in eerste instantie nog niet zo eenvoudig. We liepen tegen veel fokkers aan die al op hun website schreven geen contact te willen met mensen die wilde fokken met hun dieren.

Uiteindelijk mochten we bij Hans en Crista langs komen om bij de poezen te komen kijken en natuurlijk….we waren verkocht !! Twee mooie poezen hebben we uiteindelijk bij hen mogen kopen….en wat genieten we er van !!
 

Een hele nieuwe uitdaging, opnieuw kennis opdoen, opnieuw ontdekken….waar we met de honden veel weten over bv. ziektes in lijnen, genetica, stambomen enz. uit ons hoofd weten is dit weer van voor af aan beginnen. Maar nogmaals, we genieten met volle teugen ! Wat een leuk ras is de Ragdoll ! En wat gaat het goed met de honden samen….

We willen geen vermeerderaars zijn van een mooi ras, maar willen ons inzetten om een ras in stand te houden dat goed gezond is en zijn geweldige uiterlijk en karakter blijft behouden.

We hopen U via onze site een stukje te kunnen laten meegenieten van onze leuke poezen en van dit heerlijke ras in zijn algemeenheid !


 

 

  Copyright © 2012, All Rights Reserved.  
  * Over ons   * De Ragdoll   * Poezen   * Katers   * Kittens   * Nieuws   * Links   * Contact