menu

 

 

Over het ras…

De Ragdoll is ontstaan in de 60-er jaren in Amerika, het is niet spontaan ontstaan, maar bewust gefokt op bepaalde eigenschappen door Mrs Ann Baker. Met de Perzisch uitziende witte poes Josephine is het allemaal begonnen.

Mrs. Baker heeft de Ragdoll in eerste instantie gefokt op zijn karakter eigenschappen. De “traditionele” kleuren zijn ontstaan uit kater Daddy Warbukcs, die het uiterlijk van een Heilige Birmaan had maar dat niet was, en zijn dochter Raggedy Ann Fugianne, die ook wel een slecht getekende bi-colour wordt genoemd. Ann Baker heeft de Ragdoll als “trademark “ officieel laten registreren en een nieuw ras was geboren. 

Ze noemde ze Ragdoll’s (lappenpoppen) vanwege het feit dat de katten zich, in vol vertrouwen, slap laten hangen als ze in de handen zijn.

De “traditionele “ Ragdoll is er in 3 markeringen :

  • Colourpoint: Masker, oren, poten en staart zijn gekleurd. Lichaamskleur is lichter, crèmekleurig. De borst is meestal lichter dan de rest van het lichaam. Een Colourpoint mag absoluut geen wit hebben.

  • Mitted: Mitted betekent gehandschoend. Bij een Mitted zijn de Points gekleurd. Daarnaast heeft de Mitted witte sokjes aan de voorpoten en hogere laarsjes op de achterpoten. Van de kin tot aan de staartinplant loopt een witte streep, de zogenaamde buikstreep. Sommige Mitteds hebben een witte bles op hun neus.

  • Bi-colour: Het masker is gekleurd, maar bevat een omgekeerde, witte "V". Staart en oren zijn gekleurd. Kin, borst, buik en poten zijn wit.

Meest voorkomende kleuren zijn van de Ragdoll zijn Seal, Blue, Choclate, Lilac, Red, Creme en Tortie, al deze kleuren komen ook in lynx (tabby) voor.

Ook wordt er wel gefokt met zgn. Solid Ragdoll’s (effen kleurtjes, zonder points) en met Mink en Sepia kleuren.

Karakter :
De Ragdoll’s zijn sociale op mensen gerichte katten. Ze zijn vriendelijk en erg nieuwsgierig. Vanwege hun makkelijke karakter, zijn Ragdoll’s echte binnenkatten. Hun vrij naar buiten laten is onverantwoord. Een goed afgesloten tuin of buitenren wordt uiteraard wel gewaardeerd.

Ragdoll’s passen goed in gezinnen met kinderen en kunnen heel goed met andere dieren samen. Vanwege hun sociale karakter is het niet fijn voor hen om veel alleen thuis te zijn. Bent U veel van huis en wilt U toch graag een Ragdoll, neem er dan 2, zodat ze elkaar gezelschap kunnen houden.


 
 

 

  Copyright © 2012, All Rights Reserved.  
  * Over ons   * De Ragdoll   * Poezen   * Katers   * Kittens   * Nieuws   * Links   * Contact